- 28 Temmuz 2022
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme605
Soğanları ince ince doğrayın, dibini yağladığınız tencerenize alın. Orta ateşte pişmeye bırakın, karıştırmayın. Biraz karamelize olmalarını istiyoruz. Bu sırada kabaklarınızı eşit boyutlarda ince ince dilimleyin, soğanların üzerine ekleyin. 1 limonun kabuklarını soyun (beyazını almadan), ekleyin. Taze zencefil ve zerdeçal dilimleyin, ekleyin. Taze biberiye, kekik, karabiber, zeytinyağı, tuz, limon suyu, elma sirkesi, sebze suyu ekleyin (ben favori baharatlarım olan tarçın ve yıldız anason da ekledim. Fırına atın ve 180 derece fırında kabaklarınız iyice renk alana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine biraz tahin, nar ekşisi, maydanoz, zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Yorum Yap