Balkabağı Sinkonta

  • Görüntüleme
    605

Soğanları ince ince doğrayın, dibini yağladığınız tencerenize alın. Orta ateşte pişmeye bırakın, karıştırmayın. Biraz karamelize olmalarını istiyoruz. Bu sırada kabaklarınızı eşit boyutlarda ince ince dilimleyin, soğanların üzerine ekleyin. 1 limonun kabuklarını soyun (beyazını almadan), ekleyin. Taze zencefil ve zerdeçal dilimleyin, ekleyin. Taze biberiye, kekik, karabiber, zeytinyağı, tuz, limon suyu, elma sirkesi, sebze suyu ekleyin (ben favori baharatlarım olan tarçın ve yıldız anason da ekledim. Fırına atın ve 180 derece fırında kabaklarınız iyice renk alana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine biraz tahin, nar ekşisi, maydanoz, zeytinyağı gezdirerek servis edin.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X